esmaspäev, 24. oktoober 2016

Ühe nädala toidukorvi hind ja retseptid vol3

Heia sõbrad,

ja kena uue nädala algust teile! Minu nädal on alanud kuidagi erakordselt uimaselt ja ka juba kolmanda aurava kohvikruusi taga istudes ei suuda ma und eemale peletada. Asi mida ma samuti ei suuda eemale peletada, on soov teha siia taaskord jooksva nädala toidukorvi postitus. Teades, et antud postitus ehk tegemist vajab, ajab mind toidupoes veel eriliselt hasarti, et eelarvesse kenasti mahtuda ja maitsvad söögid lauale kanda.
Mäletan, et eelmise nädala postituses tõin välja toidukorvi maksumuseks mingi summa mis jäi sinna 40 kanti. Ilmselgelt panin möödunud nädalal poes olles toiduarvestusega totaalselt pange, ehk et ostsin liiga vähe. Samuti suutsin ära hapendada juba esmaspäeval enda hiigelsuure potitäie kanasuppi, kuna lisasin sisse herneid ja jätsin ta üleöö niisama kööki seisma. Herned aga teadupärast ajavad toidu soojas seistes hapuks. Olin seega olukorras kus terve nädala toiduplaan tuli uuesti läbi mõelda ja käisime möödunud nädala jooksul veel poes väikestel lupsudel vähemalt 3-4x. Seda loomulikult ilma korraliku listita seega kulutused olid kohe kindlasti suuremad kui oleks pidanud.

Aga mis seals ikka, uuel nädalal uue hooga! Eile seadsin sammud taaskord poe poole ja avastasin suureks üllatuseks, et Rimis on mingi hullumeelne sooduskampaania lahti läinud. Haarasin vähemalt pooled tooted sooduskampaania raames ja jätsin poodi 51€. Möödunud nädalastest "kogemata" poes käikudest oli kodus alles veel hunnik banaani, Profeel kohupiimasid ja muna, seega osta oli vaja praktiliselt kõike, et toidukorrad käesoleval nädalal õnnestuksid. Lisaks oli tarvis täiendada stantsionaarvarusid ehk kaerahelbeid, puuvilju, tatart, juustu, külmutatud marju jms. Haarasin poest kaasa ka kolm kotti erinevaid pähkleid, sest soodukas oli liiga hea, et loobuda.


Esmaspäev/Teisipäev
Kuna ilm on ilgelt sombune, otsustasin nädalat alustada taaskord ühe maitsva supiga, seekord aga sellisega, mis mõlemale ühe katuse all elavale inimesele peale läheks. Valituks sai frikadellisupp, aga kuna mina külmutatud frikadelle üldse ei salli, otsustasin lihapallid ise kanahakklihast kokku klopsida ja assa nugis kui head nad said! Segasin omavahel 2 muna, 600g kanahakkliha, soola, pipra ja pisut kaerajahu. Vormisin nii väikesed pallikesed kui suutsin ja praadisin need pannil läbi. Supi puljongi sisse viskasin kolm tükeldatud kartulit, kaks tükeldatud porgandit ja ühe paki külmutatud juurviljasegu. Iseenesest mõistetavalt liitsin lõpuks kõik komponendid omavahel suures potis ja tulemus sai hää!

Kolmapäev/Neljapäev
Kesknädala roaks sain inspiratsiooni reedel külastatud Klaus kohvikust, kus sõin üht väga maitsvat kinoa salatit. Koduse salati jaoks ostsin paki kinoad, läätsesid, salatisegu, peeti, suvikõrvitsat, kirsstomatit, avokaadot ja laimi. Salati kõrvale leiab oma tee ahjukana. Moodsad ajad, moodsad ajad ma ütlen.

Reede/Laupäev
Teate ma enam lihtsalt ei jaksanud kauem oodata... ning ostsin nädala lõpuks verivorsti ja praekapsast :D Olin juba mitu nädalat praekapsa hiiglaslikke purke poelettidel näinud ja nüüd sai mõõt täis, pidin ära ostma. Ma lihtsalt ar-mas-tan jõulutoitu ja südamerahus võin seda süüa ka paar kuud enne ja paar kuud peale jõulu. No problem here! Kõrvale teen tatart ja juba eos näen, et pisut jääb üle ka kinoa salati jaoks soetatud keedupeeti, mis saab ilmselt peedisalatiks.

Vat selline see käesolev uimase alguse saanud nädal olegi. Kui muidu praktiseerin kodus turvalisi ja klassikalisi retsepte, siis aeg-ajalt meeldib sisse tuua ka mõni vimka, nagu käesoleval nädalal kinoa salat. Praegu mõtlen, et oleks võinud ka granaatõuna osta...tundub salatisse hästi sobivat, aga noh tühi temaga. Hetkel soovin teile aga mõnusat nädalat ja räägime juba varsti jälle!



3 kommentaari:

Krissu ütles ...

Mulle hullult meeldivad need toidukorvi/menüü postitused, saan alati inspiratsiooni, jätka ikka nendega. Ja sa kirjutad nii vahvalt ja positiivselt, tundud hästi armas inimene olevat :)

Liisa Pärnpuu ütles ...

Nii tore, et meeldib :) ja aitäh!

Kertu ütles ...

And you did it... Mis sa arvad kes on valmis kohe hommikul kell 7 minema poodi praekapsa järgi :D?