laupäev, 31. oktoober 2015

Halloweeni eri - osa II

Hei!
Nagu esimeses Halloweeni postituses mainisin, teeme tänase Halloweeni peo jaoks ise erinevaid teemalisi sööke.
Võtsin siis mina täna hommikul oma retseptid ette ja asusin aga mässama. Oi-oi-oi kui palju keerulisemaks kõik algselt plaanitust osutus :D...

Valisin mina tegemiseks nõiasõrmed ja viinerimuumiad.
Alustuseks võin öelda, et nõiasõrmede retsepti soovitan teil pigem MITTE minu õpetuste põhjal järgida kuna need läksid ikka 5x metsapoole enne kui neist miskitki asja sai.

Kasutasin:
Muretaigen
Maasika toormoos
Mandlid
šokolaadikaste

Lisaks läks vaja veel nuga ja kahvlit.



Vormi muretaignast piklikud rullikesed, mille keskmine osa jäta paksem.
Tee rullikese ühte otsa kahvliga augud, et jätta muljet ära rebitud sõrmest ning teise otsa tee mandliga vorm. Lisa mõlemasse otsa vere efekti tekitamiseks punast moosi. Aseta paika mandel ning tee noaga taignapätsile sõrmedele omased jooned.






 Aseta kõik valminud sõrmed ahju 180 kraadi juurde ca. 20ks minutiks.
Asi millega mina läksin alt - tegin taignapätsid liiga paksud ning küpsemise poole pealt olid kõik pätsid ümarateks plönnideks vajunud. Et aga olukorda kuidagigi päästa, üritasin noaga siiski enam-vähem nõiasõrme kuju taastada ja lisasin peale efekti lisamiseks šokolaadikastet.



Teise retseptina otsustasin proovida viineripiruka muumiapoisse. Nende tegemine oli sõrmedest oluliselt lihtsam aga siiski ülimalt ajakulukas.

Kasutasin:
Pärmitaigen
Vinkud
Sinep kaunistamiseks

Lisaks läks vaja veel veidikest jahu ning teravat nuga.



Valmistamine on lihtsamast lihtsam.
Rulli välja pisike tükk tainast ning lõika mõlemasse külge sisse sälgud. Aseta vinkupoiss sälkude keskele pikutama ning kordamööda tõsta taignaribasid üle viineri.




Aseta valminud muumiad ahju 200 kraadi juurde 20ks minutiks maksimaalselt ning välja võttes dekoreeri sinepist või ketšupist silmadega.




Nüüd aga hakkab juba aeg vaikselt käest kaduma ja tuleb asuda kärmelt grimmide kallale.
Praeguseks tsauki ja meeleolukat õudusteööd!



neljapäev, 29. oktoober 2015

Halloweeni eri - osa I

Hei kõik vampiirid ja nahkhiirekesed!



Täna tahan teile kirjutada veidi Halloweeni teemal.
Olgugi, et antud "püha" on Eesti mõistes veel üsna lapsekingades, on viimaste aastate lõikes see aina enam tuure üles võtmas.
Nagu naistele kohane, otsisime sõbrannaga head vabandust, et niisama meigi ja riietega mängida, tänu millele tulime mõttele, et korraldaks õige ühe päris Halloweeni peo. On see püha ju nii kenasti end käesoleval aastal laupäeva peale sättinud.
Kuna idee midagi korraldada tuli juba Septembris, oli meil ja ka kõigil kutsututel piisavalt aega enda kostüümidesse ja grimmi panustada, olid ju kõik juba üsna varakult teavitatud.
Et te aga meie ürituse temaatikaga veelgi rohkem samastuda saaks, lasen teil lugeda ürituse kutset (ennast kiitmast ma ei väsi eksole) : 



Juba aastasadu vana müüdi kohaselt on teada, et 31. oktoobri hämaral ja udusel ööl ilmuvad sügavalt maapinnast välja kõik kummituslikult müstilised olendid. Külma maapinna rüpest on nähtud tõusmas nii sookolle kui libahunte…muumiaid kui kummitusi. Oma kriipivalt käreda häälega on ilmutanud end täiskuu valguses ringi kriiskavad nõiad ja luiseid käsi haudadest välja sirutavad zombied.
Et öö pimedas rüpes end kummituslikele olenditele mitte paljastada, oled oodatud enda väljavalitud maskeeringus end varjama xxx külla alates kella seitsmest õhtul…just siis kui päeva valgus taandub öösse ja hundid taamal metsatukas häält tõstavad. Dracula lossi lähistelt Rumeenia väikekülast tulenev vanarahva tarkus teab öelda, et 31. oktoobri ööl koletistest erinemine tagab õhtusöögi külakõrtsi juures elavatele libahuntidele. Maskeeringu unustamise korral võid olla kindel, et sel tumedal ööl sa eluga ei pääse.
Ole valmis müstiliste koletiste vastu võitlema enda kaasatoodud jäleda söögi ning joogiga. Arvesta söögivalikul sellega, et paja kallale ei soovi asuda vaid sa ise...öö on pikk ja näljaseid olendeid ilmub järjest juurde...Kuid ole ettevaatlik, et end mulksuvatesse võlujookidesse ära ei uputa…


Niisiis...nagu kutsest välja lugeda saate, on kostümeerimine 100% kohustuslik. Kuna me vaid kostüümidega piirduda ei tahtnud, teeme nii ise kui ka palusime kutsututel valmistada Halloweeni temaatikaga haakuvaid sööke ja jooke, et oleks ikka täitsa õige tunne :).
Kuna enda ja Nilsi kostüümi ma siin veel avaldada ei taha, siis lisan siia pilte niisama käe soojaks tegemisest, ehk grimmikatsetustest mis olen proovinud enda ja Nilsi peal juba varasemalt teha.
Olgu öeldud, et kumbki neist grimmidest ei haaku meie päris kostüümidega...niiet põnevus püsib, eksole :D.





Et aga peotemaatika nõuab ka sööke ja jooke, lisan siia pildid nendest valikutest millest ise inspireerusin. Minul on välja valitud nendest 2tk, aga enda valikut ma teile taaskord ei avalda :D.
Kuna laupäeva hommikul läheb suuremaks kokkamiseks ja grimmeerimiseks, saate siin blogis juba mõne üürikese päeva pärast kõike oma silmaga näha :).











Praeguseks tsauki ja kohtumiseni õudusunenägudes!




reede, 23. oktoober 2015

Igapäevajutud - Ilusoovitus (enne ja pärast)

Juba umbes aasta on mu peas kõlisenud üks mõte, et tahan läbi viia ühe pisikese muudatuse enda välimuses ja taas ennast näha.
Et te nüüd aru saaks mida ma selle enda nägemise all silmas pean, räägin teile ära, et ma olin kandnud väga pikalt ripsmepikendusi. Nimelt 7 aastat. Ilma pausideta. 7 aastat!!! Issake eks :D.

Kuna mu enda ripsmed on superheledad ja muidu üldse välja ei paista, siis ripsmepikendused tundusid mu jaoks täiesti taevalik pääsetee. Pääsesin ripsmete värvimisest ja muust säärasest...nägu oli koguaeg peas. Nimelt on mu enda heledate ripsmekestega selline mure, et kuna neid näha absoluutselt pole...on ka nägu vaid kuidagi pooleldi olemas...
Küll aga, tahtsin juba pikemat aega püüelda naturaalsema välimuse poole ja ainuke samm mis mind selleni aitaks, oligi ripsmepikenduste eemaldamine.
Sellest hetkel kirjutades tundub see absoluutselt totaalne pseudoprobleem...aga kel ripsmepikendused on olnud (ilmselt väga paljudel), saavad vast teemale siiski hästi pihta :D
Aga lihtsalt...


Miks ma aga sel teemal räägin? Põhjuseks on see, et kogesin peale pikenduste eemaldamist üht väga väga lahedat protseduuri ja tahan sellest ka teile rääkida!
Peale pikenduste eemaldamist olin mõned nädalad oma üüberheledate ripsmetega ja sain endaga enamvähem hakkama. Ripsmetuššiga värvida ei tahtnud, kuna see nägi nadide ja aastaid raskuse all kannatavate ripsmete peal üsna kehv välja.
Mõned päevad tagasi avastasin aga lashlifti teenuse, millega ühes pakuti ka ripsmete keemilist värvimist.
Otsustasin protseduuri ära proovida kuna olin oma heledatest karvakestest juba üsna tüdinud.
Seadsin oma sammud teenusepakkuja Kelli (MUAH & Brows by Kelli) juurde ja ootasin põnevusega, et mis nüüd saama hakkab...
Protseduur kestis umbestäpselt 1,5h ja terve selle aja sain mugavalt lesida ja lasta enda kallal nokitseda.

Protseduuri lõppedes olin väga meeldivalt üllatunud, et ripsmed on tõepoolest nö.liftitud ja tänu värvimisele ka mõnusalt tumedad. Olin täiesti vaimustuses! Kuigi kartsin sisimas, et peale ööund olen ehk ripsmed taas lamedaks maganud ja värv on maha kulunud. Loomulikult see aga nii ei läinud ja ripsmed olid hommikul täpselt sama ilusad! Tunnen nüüd, et peale pikenduste ära võtmist olen taaskord pääsenud sunnist ripsmeid värvida (kuigi ega ma seda ka oma heledate ripsmetega ei praktiseerinud) ja silmad on tänu kaardus ripsmetele koguaeg. nö avatud.

Et te minu heleda ripsme "probleemist" sotti saaks, panen teile siia ka enne-pärast pildid.
Olen ülirahul ja loodan, et tulemus väljalubatud kuu ka püsib. Ripsmekarva koolduvus pidavat püsima niikaua kui kestab ripsmekarva kasvutsükkel ja kuni ta lihtsalt välja kukub.

Võrdluseks saab veel välja tuua nii palju, et volüümripsmete hooldus ühe kuu jooksul läks mul maksma kuni 50€ (umbes 2 hooldust kuus, et tulemus oleks ülitihe) ja lashlifti+värvimise maksumus kuus on 20€, kui protseduuri iga kuu korrata.









kolmapäev, 21. oktoober 2015

Igapäevajutud - Ma võitsin!

Eile töölt kodu poole kulgedes juhtus üks vahva asi. Nimelt kuulasin SkyPlusi, kus Andi Raig hõikas välja Tartu Milli pastamängu. Mäng näis olevat lihtne...kuid mida mäng edasi seda keerukamaks see läks.
Mängu eesmärk seisnes selles, et hõigatakse välja kaks pastanime, mil mõlemal tähed täitsa sassi aetud ning anagrammid moodustatud. Esimeseks anagrammiks oli Uni Ingel, mille seletuse Linguini üsna kiirelt ära mõikasin kuid kahjuks raadioeetrit õigel ajal ei tabanud. Mängu idee põhines aga sellel, et ära tuli arvata kaks anagrammi. Teisena väljahõigatud sõnapaar jättis inimesed totaalselt kidakeelseks ning valesid vastuseid ja toru ära viskamisi tuli riburadapidi.
Kuna seisin ummikus, tegin Google'is kiire otsingu ja tabasin näiliselt väga sarnaste tähtedega pastasordi - Conchiglie. Minu jaoks täiesti tundmatu nimetus...(Tegin praegu kärmelt veidi uurimistööd ja avastasin et Conchiglie on see vana hea merekarbimakaron).


Küll aga valisin eetri numbri ja sain esialgu ooteliini järjekorda. Raadio vaikselt tagaplaanil mängimas oli kuulda kuidas mitmed ja mitmed eksisid...järsku kõlas aga teisel pool telefonitoru Andi Raig tungiva sooviga saada õiget vastust. Vuristasin oma vastuse ette ja läks õnneks - see oli õige! Juhhuu!!!

Auhinnaks oli välja pandud Tartu Milli ning Anni Arro poolt kokku pandud pastakomplekt.
Käisin täna SkyPlusi kontoris oma pakikesel järgi ja jessus kui suur kast mulle seal üle leti ulatati.
Eriti lahe oli pakki vastu võtta juba selle pärast, et puutun igapäevaselt tööalaselt kokku auhinna võitjatega ja ulatan neile suurte naeratuste ja väljasirutatud käte saatel kiftid auhinnad üle. Seekord sain ma ise see suure naeratuse ja väljasirutatud kätega tegelane olla, jess!

Mis ma siis sain?




Kast peitis endas Anni Arro signeeritud kokaraamatut, pastatoitude retseptivihikut, pastakulpi, Fiskarsi juusturiivi, Tartu Milli pastapõlle, Salvest hõrkude köögiviljadega pastakastet, Tartu Milli 100% Durumjahust valmistatud Spaghettisi, Penne Rigatesi ning täistera Fusillisi.





Olgugi, et otseeetris tunnistasin pisukese piinlikusega oma vähest pasta-armastust olen siiski väga elevil just täistera Fusillidega kokkamise üle ning muidugi Anni Arro kokaraamatu üle. Raamat tundub esimesel lehitsemisel mõnusalt rustikaalses stiilis ja ma lihtsalt jumaldan värske  uue raamatu lõhna. Anni raamat on otsast lõpuni täis pikitud põnevaid retsepte, millede hulgas ka hulganisti pastaroogasid. Kuna ma olen aga pasta osas suur võhik, oleks ääretult tore kui teil mõni lemmik pastaretsept kohe varrukast võtta on ja mulle see kommentaaridesse poetada oleks võimalik.

Praeguseks aga tsauki!





esmaspäev, 19. oktoober 2015

Retseptijuttu - täidetud paprikad

Nüüd tuleb täitsa kogemata kaks retseptipostitust järjest. Aga pole vast hullu :).
Tänane retsept on üks kiirelt valmiv väga lihtne ja maitsev roog. Tähtis on antud retsepti nautimisel vaid üks - sulle peab maitsema paprika, kuna seda on siin palju.

Sul läheb vaja:
2 keskmist kuni suurt paprikat
200g kodujuustu (minul olid light variant)
konservmais
Suur peotäis sinki või salaamit
Riivjuustu (minul oli mozarella)



Poolita ning puhasta paprikad. Minule meeldib täidetuid paprikaid teha just poolitatud variandina, kuna niiviisi on neid hulga hõlpsam süüa.
Sega kokku kodujuust, hakitud sink/salaami ning mais.
Täida paprikapoolikud valminud seguga ning kata pealt riivjuustuga.


Aseta paprikad ahju 200 kraadise kuumuse juurde maksimaalselt 30 minutiks.
Paprikate küpsemise ajal valmista meelepärane lisand. Minul sai seekord valituks küüslauguga wokitud pikad rohelised oad.




neljapäev, 15. oktoober 2015

Retseptijuttu - üks eriti krõmpsuv wrapp

Tavapäraselt valmistame tervislike wrappide pähe täistera tortillasse mässitud torukesi. Mõnikord katsetame aga miskit vähe teistsugust ja otsustame millegi hoopis krõmpsuvama kasuks. Tänaseks retseptisoovituseks on salatisse mässitud tortilla.

Sul läheb vaja:
Veisehakkliha
Küüslauk
Chillikastmes punased oad
Murulauk
Hiinakapsas
Paprika
Tomatipasta
Adžika kaste (või mõni muu vürtsine maitseaine)
Tomat
Mozarella


Esmalt pruunista pannil hakkliha küüslauguga ning lisa juurde tomatipasta, chillised oad ning Adžika.
Samal ajal kui hakklihasegu valmib, lõika valmis ülejäänud toorained ning eralda hiinakapsalt lehed.



Aseta murulauk taldrikule ning vastupidises suunas lao peale kaks üksteist veidi katvat hiinakapsa lehte. Kata hiinakapsas keskel hakklihasegu ning ülejäänud koostisosadega. Seo kogu kupatus murulauguga kokku ning lase hea maitsta! Antud kogusest saab 4 suurt wrappi.




teisipäev, 13. oktoober 2015

VLOG No.1 - Viru raba

Hei!
Käesolevas postituses näete meie esimest VLOG'i. Nimelt võtsime möödunud pühapäeval ette retke Viru rabasse, mille kõik dokumenteerisime ja kokku monteerisime. Loodan, et teile meeldib :).




pühapäev, 11. oktoober 2015

Igapäevajutud - nädalavahetus

Käesolev nädalavahetus oli meie kodus vägagi oodatud. Tegime nii reedeks, laupäevaks kui pühapäevaks väga mitmeid plaane mille kõigi teostamist ootasime kannatamatult.
Reedel käisin mina koos õega Ilumessil ja skoorisin sealt oma pisikesed soovid + veel mõningast nodi.
25€ eest sain endale Rich juukseõli, juukseharja, ripsmekoolutaja, blushi, concealeri, näomaski, ühe paari võltsripsmeid ja ühe tuubi võltsverd. Samuti saime proovida tasuta Brilliant Smile hambavalgendus plaastreid, mis uskumatul kombel toimisid imetabaselt hästi!

Jah te lugesite õigesti... ma ostsin võltsverd (mis on uskumatult reaalne), sest meil on tulemas kuu lõpus esimene päris Halloweeni pidu mille korraldajateks mina ja mu sõbranna Kertu :)
Kuna Halloweeni kostüümi ideed vajasid realiseerimist, viisin Nilsi esimest korda elus laupäeva hommikul Paavli kaltsukasse tuulama. Veetsime seal üsna pika aja ja skoorisime hunniku vajalikke asju - vaid 12€ eest.
Kuna me shoppamas käime tegelikult väga harva, siis olimegi käesoleva nädalavahetuse laupäeva selle tegevuse jaoks planeerinud. Minul ei olnudki tegelikult plaanis miskit osta, seega keskendusime rohkem Nilsi soovidele.
Peale Paavli külastust seadsime suuna Ülemiste keskuse poole, kust Nils leidis mitmeid soovitud asju ja samuti täitsime Jyski külastusega kodu-dekoori.
Jyskist saime väga kifti pesukorvi, sellega matcihva dushikardina, vannitoa lõhnastustarbeid jms...



Muide - kui keegi teab kust leiab meestele trench coati alla 100€ siis võite teada anda! Nimelt otsime Nilsile seda juba pikemat aega ja ainuke mille leidsime on Viru Kekuse River Islandis. See on küll hästi ilus...aga samas ka hästi kallis. It's a no go.
Ma ei suuda lihtsalt mõista miks meeste riided nii kallid on. Võibolla olen ma ise lihtsalt nii-ii-iii kooner aga no kammoon Eesti kaubandus.

Olen endale juba pikemat aega otsinud täiesti tavalist musta turtle-neck kampsunit ja ainuke mida olin siiani ilusaks pidanud oli Zaras, hinnaga 27€. No ei suuda ma 27€ selle peale kulutada :D.
Õnneks peale Ülemiste külastust suundusime Rotermanni, kust leidsin Stradivariusest täpselt selle õige turtle-necki 16€'ga.
Ma plaanin alati soovitud asjade ostu pikalt ette ja teen iga kuu alguses nn. wishlisti soovidest. Käesoleva kuu wishlistis oligi seesamune turtle-neck ja ühed nunnud saapakesed, mille ostuga veel veidi venitan :).
Mulle ei istu eriti spontaansed ostud, kuna tahan, et omaksin head ülevaadet enda kuu-kulutustest.

Rotermannis olles külastasime veel Postimaja ning ajatäiteks ka Viru Keskust, kuhu satume muidu haruvarva.
Ajatäidet oli vaja meil sel põhjusel, et kell 20.00 kohtusime Miku ja Kertuga uues restoran-lounge'is (?) Ole Pai .
Söögid olid väga väga maitsvad ja õhkkond mõnus.
Peale kerget õhtusööki käisime CC Plaza uues Scape saalis vaatamas Matt Damoniga peaosas Marslast. Soovitan nii saali kui ka filmi teile väga! Elamus oli kift.

Nüüd aga sätime end Nilsiga soojalt riidesse, teeme söögid ja tee kaasa ning suundume väikesele rabamatkale ja piknikule, millest pajatan juba mõnes järgmises postituses.

Tsauki!



reede, 9. oktoober 2015

Igapäevajutud - Q&A

Hei!
Kuna  põhjalikumad ja läbimõeldud postitused on alles valmimisjärgus, teen vahepeal ühe kiire sutsaka küsimuste-vastuste näol.
Leidsin Kadi (milkymilkycocoacream) blogist pika listi seinast-seina küsimusi ja tuli tahtmine ka ise neile vastuseid anda.
Kui selle postituse järgselt tunned, et tahaksid minult millegi kohta veel aru pärida - siis ole lahke :)




1. Mis jalanõusuurust kannad? Suurus 38

2. Kui sa oleksid superkangelane, mis oleks sinu supervõime? Minu supervõime oleks kindlasti rändamine ajas. Tunnen meeeeletut kihku astuda hetkeks 17 sajandi Versaille lossiaeda ja seal roosipõõsaste vahel ringi tuuseldades inimesi jälgida...või 16 sajandi kalalehka mattunud turuplatsil kapsapead osta või kahekümnenda sajandi algusaastate grandioosseid ja tol ajal nii kummastavaid mustkunsti etendusi vaadata või või või...see list tuleks väga pikk :D

3. Mida teeksid kui võidaksid lotoga? Ma olen hinges väikest-viisi pensionär kuna mängin lotot absoluutselt iga nädal :D Maksimaalne võit olnud praegu 7,2€!! Ehk panen lotosse raha sisse kõvasti rohkem kui sealt ise tagasi saan. KUI aga võidaksin lotoga, paigutaksin summa osaliselt kindlasti meie tulevikuplaanide hüveks ning samuti võtaksin ette mõned unistuste-reisisihtkohad. Samuti jagaksin võitu oma perega, et anda neile tagasi kõige selle eest mis nad minu heaks teinud on :)

4. Kas sind on kunagi haiglasse sisse kirjutatud? Jah, väiksena adenoidide operatsiooni järgselt tekkinud tüsistuste pärast veetsin haiglas üsna pika aja.

5. Kas sa oled kunagi olnud telekas? Eeeeehh...jah olen põgusalt olnud küll. Hetkel meenub vaid üks kord kui sain anda 9 aastasena Tiina Park'ile intervjuu! :D Nimelt käisin ma nooremana aastaid keraamika-ringis ning meie tööde näitusel olin mina see õnnelik väljavalitu kes sai telerisse! :D

6. Kas sa eelistad juuste kuivatmist fööniga või ilma? Kindlasti eelistan kuivatamist fööniga, kuna mul ei oleks absoluutselt hommikul enne tööd aega, et juuste kuivamist oodata. Samuti kuivavad mu juuksed naturaalselt õige pisut lainesse, mis mulle väga ei meeldi.

7. Kas sa läheksid kunagi Big Brotheri telesaatesse? Kindlasti mitte.

8. Mis on su viimati vaadatud film? Koduse filmielamusena vaatasin viimati Shawshank Redemptionit ja kinos käisime viimati vaatamas filmi Vacation.



9. Kas sul on arme? Kõige "traumatiseerimavad" armid on järgmised: arm alahuule juures kui koer mulle kunagi kallale tuli, armid parema käe randme piirkonnas kui väiksena pimesikku mängides kättpidi jalgratta hammasratastesse kukkusin ja samuti parema käe randme piirkonnas õli põletus kui kunagi kodus kohupiimapalle küpsetades õli plahvatas :D

10. Kes saatis sulle viimati SMSi? Kui mitte arvestada mingiseid kahtlaseid spämm SMS'e mis ma laenufirmadelt mingil põhjusel saan siis minu kolleg Tiiu.

11. Kui oskaksid rääkida soravalt ükskõik millist keelt, siis mis need oleks? Kindlasti Itaalia ja Saksa.
Itaalia kuna see on nii mõnusalt pehme ja ilus ning saksa kuna elasin väiksena Saksamaal, esimese emakeelena õppisin ära just saksakeele ja nüüd sellest enam sõnagi rääkida ei mõista...



12. Kas sa oled pigem puhtusehull või segaduse tekitaja? Kindlasti (!!!) puhtusehull. Neitside tähtkujule omaselt olen meeletu pedant ja tolmurullide tagaajaja :D

13. Kas sa oled halb kaotaja? Olen küll, võtan kaotusi ja lööke väga südamesse ja paranen neist haavadest aeglaselt.

14. Kes on su lemmik koomik? Ausaltöeldes ei tea ma koomikutest mitte tuhkagi. Kui te lubate siis nimetaksin koomikuteks eestlastest mustkunsti duot - Meelis Kubo ja Charlekas. Väga kiftid ja koomilised tegelased :)

15. Kui saaksid varastada midagi ilma tagajärgedeta, mis see oleks? Ma vast leiutan selle asja siin käigupealt välja aga varastaks sellise asja nagu "Travel the world free pass" :D

16. Kas sa usud Loch Nessi koletist? Mulle meeldiks kui ta oleks olemas...aga ilmselt siiski teda pole :D


17. Kas sa armastad või jälestad Harry Potterit? Pigem ikka armastan kui valiku ette olen pandud :D

18. Kas sa tead mõnda identset kaksikut? Ei, isiklikult mitte. Küll aga "tean" ja ka kõik teised vast teavad üliandekat vendade-duot Märt ja Priit Piusi. Täiesti äravahetamiseni sarnased minu jaoks.

19. Kas sa oled kunagi verd andnud? Ei ja ma ei suudaks seda kunagi teha ka. Mul on täiesti seletamatu hirm vere ees.

20. Kas sa oled kunagi kirjutanud armastuskirja? Jah.

21. Kas oled kunagi testil spikerdanud? Jah.

22. Kas oled kunagi ööbinud karvanis? Ei ole.

23. Kas elad mõne moto järgi? Ei ela. Põhjuseks on see, et mulle ei meeldi ette teada mis tulevik mulle toob. Mulle meeldib küll ette planeerida ning selle järgi talitada, aga ma ei tahaks kunagi minna näiteks ennustaja juurde. Elades moto järgi, tunnen et see seaks mind mingil määral piiridesse ja ütleks ette mida teha, mida mitte.

24. Kas käid duši all õhtuti või hommikuti? Hommikuti.

25. Kas sööd filmi vaadates popcorni? JAAAA. Pooled korrad kino külastustest on plaani võetud just sellepärast, et saaks süüa popcorni. Kõige parem popcorn on CC Plazas! Päriselt ka.



26. Kas sul on oma advokaat? Ei.

27. Kas oled kunagi kedagi üle tee aidanud? Jah. Mulle meeldib inimesi aidata. Olen ka kunagi kodu läheduses elava vanamammi auto peale palunud, et ta raskete poekottidega koduni aidata.

28. Kas ümised tihti peas lugusid, mille nimed sulle ei meenu? Jaaaa liigagi tihti :D

29. Kas oled kunagi käinud vaatamas stand-up comedyt? Jah, olen näinud Kubo-Charleka viimast ülikoomilist etendust ning samuti olen näinud esinemas Louis Zezerani koos Stewart Johnsoniga.

30. Mis on esimene film mille vaatamist mäletad kinos? See oli kosmose kinos Mulan'i multikas. Ei...just meenus, et see oli Kosmose kinos hoopis Titanicu film mille järgselt kodus terve õhtu nutsin :D

31. Kas oled kunagi söönud terve torutäie Pringelseid üksi ära? Ei, mulle ei maitse eriti Pringelsid.


Tsauki!

teisipäev, 6. oktoober 2015

Aussie food taste test with Lotta!

Hei!
Katkestan selle pika vaikuselaine siin blogis ühe parajalt pika videopostitusega. Nimelt leidis aset selline vahva juhtum, et sain möödunud nädalal Austraaliast ühe mõnusalt pontsaka paki mille sisu tuli kohemaid ära proovida. Nii ma siis oma väikese õe kampa võtsin ja video ära tegin.
Loodan, et teile videosid vaadata meeldib, kuna seekord sai see kohe eriti pikk. Tea kas tooteid oli palju või oleme lihtsalt suured lobamokad. Eks te saate selle ise järele uurida :)

Mõnusat vaatamist!



neljapäev, 1. oktoober 2015

Retseptijuttu - Pikkpoiss peedi ja suvikõrvitsaga

Seisin eile õhtul kodus silmitsi olukorraga, kus õhtusöögi valmistamiseks puudus enamus vajalikke koostisaineid. Tegelikult ei olnud ma kuni õhtuni veel päris kindel, et mida siis õigupoolest valmistada ja selline olukord on üsna ebamugav.
Ebamugav selle poolest, et kätte oli jõudnud totaalne kuu lõpp, mis tingis üsna tugevalt puhuva tühjusetuule meie külmkapis :D Poodi minek ei olnud aga kohe kindlasti mitte plaanis, seega tuli miskit mitte millegist siiski valmistada.
Long story short - käime iga nädal poes konkreetse nimekirjaga käesoleva või tuleva nädala toidukordadest. See tingib vaid vajalike asjade ostu ja emotsioonioste on tunduvalt vähem. Küll aga suutsin ma käesoleval nädalal listiga kuidagi puusse panna (ilmselt alateadlikult kuulõpp kimbutas) ja toiduainetest jäi väheks.
Ladusin siis eile endale kõik enam-vähem lootustandvad toiduained köögikapile ja mõtlesin mida nendega küll peale hakata.


Mul oli :

1 poolik suvikõrvits
peotäis porgandeid
1 keedetud peet
mõned munad
300g veisehakkliha
hunnik külmutatud juur- ja köögivilju
pool peotäit pruuni riisi
Adžika kastet
pool palli mozarellat
mõned küüslauguküüned

Otsustasin et proovin kokku keerata ühe pikkpoisi. Kuna veisehakkliha on teadupärast ahjuroogades kärme ära kuivama, riivisin segu sisse nii suvikõrvitsa (mida eelnevalt küll nii palju kuivatasin kui võimalik viitsisin) kui ka keedupeedi.
Samuti viskasin segusse ühe muna, supilusikatäie Adžikat ja kaks küüslauguküünt.


Mätsisin kogu segu ühtlaselt piklikuks ja asetasin ahjuvormi. Et mozarella pall raisku ei läheks, pikkisin tema pisikeste kildudena pikkpoisi seljale. Pikkpoiss pane ahju 185 kraadi juurde 35 minutiks. Et aga peedist punaseks värvunud pikkpoiss ahjus üksi punastama ei peaks, lisasin poole küpsemise pealt juurde ka hunniku juurvilju (brokkolit, lillkapsast, porgandit ja ube).


Pikkpoisi kõrvale valmistasin pruunist riisist, külmutatud köögiviljadest ja taaskord supilusikatäiest Adžika kastmest kergelt vürtsise vokiroa.



Õnneks mu loogika veisehakkliha kuivuse tasandamisel peedi ja suvikõrvitsaga toimis lihtsalt imetabaselt! Pikkpoiss jäi mõnusalt mahlane ja sobis väga hästi vürtsise köögiviljadest pakatava riisiroaga. Kohe täitsa kindlasti kasutan antud kaaslaseid veisehakklihaga ka järgmine kord ja soovitan seda teilegi! :)
Antud kogusest jagub ca. viieks toidukorraks.

Head katsetamist ja praeguseks tsauki!