neljapäev, 12. november 2015

DIY - Jõulupärg

Hei!
Mina olen väga väga suur isetehtud asjade fänn. Ennekõike meeldib mulle asjade kallal just ise nokitseda, võtku see kasvõi tunde aga see tunne mis projekti valmimisel valdab on lihtsalt nii mõnus!
Kuidas teiega on, kas olete ka DIY fännid?
Kohe eriliselt tärkab minus isetegemise vaim vastu jõuluaega. Käesoleval aastal on mul juba mitmed jõuluprojektid käsil aga enamused neist on üsna salajased seega ma neid avaldada veel ei tahaks :)
Aga ärge muretsege, küll nende aeg ka varsti siin tuleb.

Ka eelmise aasta jõulude eel tahtsin kodu veidi rohkem jõulu meeleollu viia ning seeläbi midagi ise meisterdada. Kuna me eelmise aasta jõulud veetsime esmakordselt välismaal, ei olnud meil kodus jõulukuuske ega muid erilisi kaunistusi, seega asi mida teile kohe näitama hakkan, tegi oma töö ideaalselt ära. See ei närtsi ega hävi ajaga, seega ripub ta meil JUBA jälle (jah, mul on juba jõulu vaimustus peal) kodus üleval.
Tahtsin väga ukse peale rippuma panna jõulupärga, kuid kaubanduses leiduvad suured pärjad olid niii-ii-ii kallid. Ja nagu te juba teate siis mina vana kitsipung juba niisama lihtsalt oma raha kulutama ei lähe :D.

Tegin Google'is kõvasti otsitööd ning leidsin suurel hulgal väga ilusaid ja lihtsalt kui ka mitte nii lihtsalt valmivaid DIY jõulupärgi. Minul võttis pärja tegemine aega veidi üle kahe tunni, millele lisandus veel kuivamisaeg.
Valisin välja sellise, mille jaoks läks vaja:

2-3 pakki valgeid kohvifiltreid
üsna suurt papitükki
PVA liimi
kaunistuseks hõbedast särapulbrit
kaunistuseks punast linti

Kuna mul valmimisprotsessist kahjuks enda tehtud pilte ei ole, panen siia internetist leitud pildid, mille järgi peaks tegemine üsna lihtne olema.
Tegevuskäik on järgnev:

1. Lõika papitükist suur ring, mille keskele
lõika auk

2. Tee kohvifiltrid lapikuks

3. Voldi filtrid kõigepealt pooleks, ning seejärel veel omakorda pooleks

4. Kleebi filtrid kihiti alusmaterjali peale kuni tekib kohev pärg

5. Piserda üle kogu valminud pärja PVA liimi

6. Kuni liim on veel niiske, kata pärg meelepärase särapulbriga

7. Liimi külge lips, et anda pärjale veelgi enam jõulutunnet

8. Jäta pärg kuivama peale mida raputa pärg ÕUES liigsest sädelusest puhtaks

9. Riputa uksele! :)





Kui ka kellegis teis peaks peituma salajane või mitte nii salajane isetegija, lisan teile siia valiku jõulupärgasid, mille tegemisega enda aega sisustada ja kodu käesoleval aastal kaunistada. Õpetuse leidmiseks kliki pärja nimetusel.





















Loodan, et teile sellised isetegemise postitused meeldivad ning saate siit häid mõtteid mida endalegi meisterdada. Räägime varsti jälle!
Tsauki!



Kommentaare ei ole: